Tipy na zdravé a chutné obedy do práce

Pinkyone/Shutterstock.com

Keďže sa čoraz viac ľudí zameriava na zdravý životný štýl a vyváženejšie stravovanie, obedy do práce sa stávajú dôležitou súčasťou ich každodenného života. Ako si ale pri nedostatku času a množstve povinností pripraviť chutné a cenovo dostupné obedy do práce?

Šaláty plné farieb a chutí

Šaláty sú vynikajúcou voľbou pre zdravý obed do práce. Skombinujte rôzne druhy zeleniny, ako sú špenát, rukola, paradajky, uhorky a papriky. Pridajte kuracie prsia, vajcia, tofu alebo cícer, a doplňte ho o zdravé tuky v podobe orechov, semienok alebo avokáda. Ak semienka alebo orechy jemne opražíte, budú chutiť ešte lepšie.

Šalát sa dá samozrejme pripraviť aj s použitím cestovín, kuskusu alebo quinoi. Nezabúdajte ani na dressing, ktorý k šalátu jednoducho patrí. Vyskúšať môžete napríklad jogurtový dressing z bieleho jogurtu, kefíru, pažítky, bazalky, kôpru a petržlenu. Stačí dochutiť soľou, korením a primiešať do šalátu v luxusnej potravinovej dóze z internetového obchodu Tescoma.sk.

Zeleninové krémové polievky

Varenie krémových polievok nie je síce náročné, pokiaľ vám ale z ich prípravou pomôže unikátna súprava riadu President, chutiť vám bude o poznanie lepšie. Zeleninové krémové polievky sú nielen lahodné, ale aj plné vitamínov, minerálov a antioxidantov. Hustejšia polievka je skvelý obed do práce, nakoľko vás dokáže slušne zasýtiť.

Zrejme najznámejšia je tekvicová polievka. Stačí rozvariť tekvicu, prípadne aj s mrkvou a zemiakom, osoliť, okoreniť a rozmixovať do hladka. Miesto vody sa dá použiť aj zeleninový vývar. Pre krémovejšiu konzistenciu a exotickejšiu chuť sa môže pridať aj kokosové mlieko či trochu mletého zázvoru. 

V podstate rovnakým spôsobom sa dá uvariť aj brokolicová, karfiolová či mrkvová krémová polievka. Vylepšiť ich môžete trochou parmezánu alebo opečenými slnečnicovými alebo tekvicovými semienkami. 

Rýchle a chutné rizoto

Rýchle rizoto je skvelá voľba na chutný a ľahký obed do práce. Na jeho prípravu je vhodná súprava riadu Tescoma Home Profi, zhotovená z kvalitnej nehrdzavejúcej ocele so silným sendvičovým dnom a komfortnými úchytmi.  

Jednoduchá verzia tradičného rizota vám umožní vychutnať si bohatú chuť a krémovú textúru bez dlhého času prípravy sporákom. Stačí nasekať cibuľu, orestovať ju na panvici spolu s o zeleninou ako mrkva, paprika či paradajky. Potom sa pridá ryža, ideálne arborio, orestuje sa a následne zaleje vývarom. 

Rizoto treba miešať, aby sa nepripálilo. Vývar sa prilieva postupne. Keď bude ryža mäkká a vývar odparený, jedlo je hotové. Pridať si samozrejme môžete aj mäso, tofu, tuniaka alebo čokoľvek iné na čo máte chuť.  

Chutné a zdravé jedlo sa dá so správnym príslušenstvom a surovinami pripraviť naozaj rýchlo, navyše budete mať pod kontrolou to, čo jete. To je výhoda ak máte potravinové alergie alebo dbáte aj na kalorickú hodnotu jedla. V neposlednom rade je doma uvarené jedlo lacnejšie ako obedové menu v reštaurácii, takže môžete aj ušetriť slušných pár eur. 

Tipy na zdravé a chutné obedy do práce

Pinkyone/Shutterstock.com

Keďže sa čoraz viac ľudí zameriava na zdravý životný štýl a vyváženejšie stravovanie, obedy do práce sa stávajú dôležitou súčasťou ich každodenného života. Ako si ale pri nedostatku času a množstve povinností pripraviť chutné a cenovo dostupné obedy do práce?

Šaláty plné farieb a chutí

Šaláty sú vynikajúcou voľbou pre zdravý obed do práce. Skombinujte rôzne druhy zeleniny, ako sú špenát, rukola, paradajky, uhorky a papriky. Pridajte kuracie prsia, vajcia, tofu alebo cícer, a doplňte ho o zdravé tuky v podobe orechov, semienok alebo avokáda. Ak semienka alebo orechy jemne opražíte, budú chutiť ešte lepšie.

Šalát sa dá samozrejme pripraviť aj s použitím cestovín, kuskusu alebo quinoi. Nezabúdajte ani na dressing, ktorý k šalátu jednoducho patrí. Vyskúšať môžete napríklad jogurtový dressing z bieleho jogurtu, kefíru, pažítky, bazalky, kôpru a petržlenu. Stačí dochutiť soľou, korením a primiešať do šalátu v luxusnej potravinovej dóze z internetového obchodu Tescoma.sk.

Zeleninové krémové polievky

Varenie krémových polievok nie je síce náročné, pokiaľ vám ale z ich prípravou pomôže unikátna súprava riadu President, chutiť vám bude o poznanie lepšie. Zeleninové krémové polievky sú nielen lahodné, ale aj plné vitamínov, minerálov a antioxidantov. Hustejšia polievka je skvelý obed do práce, nakoľko vás dokáže slušne zasýtiť.

Zrejme najznámejšia je tekvicová polievka. Stačí rozvariť tekvicu, prípadne aj s mrkvou a zemiakom, osoliť, okoreniť a rozmixovať do hladka. Miesto vody sa dá použiť aj zeleninový vývar. Pre krémovejšiu konzistenciu a exotickejšiu chuť sa môže pridať aj kokosové mlieko či trochu mletého zázvoru. 

V podstate rovnakým spôsobom sa dá uvariť aj brokolicová, karfiolová či mrkvová krémová polievka. Vylepšiť ich môžete trochou parmezánu alebo opečenými slnečnicovými alebo tekvicovými semienkami. 

Rýchle a chutné rizoto

Rýchle rizoto je skvelá voľba na chutný a ľahký obed do práce. Na jeho prípravu je vhodná súprava riadu Tescoma Home Profi, zhotovená z kvalitnej nehrdzavejúcej ocele so silným sendvičovým dnom a komfortnými úchytmi.  

Jednoduchá verzia tradičného rizota vám umožní vychutnať si bohatú chuť a krémovú textúru bez dlhého času prípravy sporákom. Stačí nasekať cibuľu, orestovať ju na panvici spolu s o zeleninou ako mrkva, paprika či paradajky. Potom sa pridá ryža, ideálne arborio, orestuje sa a následne zaleje vývarom. 

Rizoto treba miešať, aby sa nepripálilo. Vývar sa prilieva postupne. Keď bude ryža mäkká a vývar odparený, jedlo je hotové. Pridať si samozrejme môžete aj mäso, tofu, tuniaka alebo čokoľvek iné na čo máte chuť.  

Chutné a zdravé jedlo sa dá so správnym príslušenstvom a surovinami pripraviť naozaj rýchlo, navyše budete mať pod kontrolou to, čo jete. To je výhoda ak máte potravinové alergie alebo dbáte aj na kalorickú hodnotu jedla. V neposlednom rade je doma uvarené jedlo lacnejšie ako obedové menu v reštaurácii, takže môžete aj ušetriť slušných pár eur.