Lahodnú krémovú tekvicovú hokkaido polievku si ľahko a jednoducho pripravíte aj vy doma. Chce to len ten správny recept. Inšpirujte sa tým našim.
Kalorická tabuľka | Energia | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky | Vláknina |
---|---|---|---|---|---|
100 g | 152 kJ/36,33 kcal | 4 g | 5 g | 2 g | 1 g |
1 porcia (250 g) | 380 kJ/90,82 kcal | 10 g | 12 g | 5 g | 3 g |
Príprava najlepšej domácej tekvicovej hokkaido polievky
počet porcií: 6
dĺžka prípravy: 40 minút
náročnosť: nízka
ingrediencie:
1 kg hokkaido tekvice
2 ks mrkvy
2 ks zemiakov
1 ks cibule
2 strúčiky cesnaku
200 ml smotany na šľahanie (30 – 33 %)
200 ml plnotučného mlieka
kurací bujón
morská soľ
mleté čierne korenie
bazalka
oregano
olivový olej
Postup
Najskôr si pripravíme tekvicu, mrkvu a zemiaky, ktoré ošúpeme a nakrájame. Následne na olivovom oleji najskôr opražíme cibuľu s cesnakom. Potom pridáme aj tekvicu s mrkvou a zemiakmi a restujeme. Následne všetko zalejeme vodou, aby boli suroviny ponorené. Potom pridáme kurací bujón, korenie, soľ, bazalku a oregano. Následne varíme polievku 25 minút. Potom uvarenú polievku odstavíme a rozmixujeme. Následne pridáme smotanu, podľa potreby a hustoty rozriedime horúcim mliekom a všetko zamiešame.
Recepty na tekvicovú hokkaido polievku trochu inak
Hokkaido polievka bez smotany
počet porcií: 6
dĺžka prípravy: 40 minút
náročnosť: nízka
ingrediencie:
1 kg hokkaido tekvice
2 ks mrkvy
2 ks zemiakov
1 ks cibule
2 strúčiky cesnaku
200 ml plnotučného mlieka
kurací bujón
morská soľ
mleté čierne korenie
bazalka
oregano
olivový olej
Postup
Vychádzame z pôvodného receptu, akurát vynecháme smotanu a použijeme len mlieko.
Hokkaido polievka bez mlieka
počet porcií: 6
dĺžka prípravy: 40 minút
náročnosť: nízka
ingrediencie:
1 kg hokkaido tekvice
2 ks mrkvy
2 ks zemiakov
1 ks cibule
2 strúčiky cesnaku
200 ml smotany na šľahanie (30 – 33 %)
kurací bujón
morská soľ
mleté čierne korenie
bazalka
oregano
olivový olej
Postup
Vychádzame z pôvodného receptu, akurát vynecháme mlieko a použijeme len smotanu.
Hokkaido batatová polievka
počet porcií: 6
dĺžka prípravy: 40 minút
náročnosť: nízka
ingrediencie:
1 kg hokkaido tekvice
2 ks mrkvy
2 ks sladkých zemiakov batatov
1 ks cibule
2 strúčiky cesnaku
200 ml smotany na šľahanie (30 – 33 %)
200 ml plnotučného mlieka
kurací bujón
morská soľ
mleté čierne korenie
bazalka
oregano
olivový olej
Postup
Vychádzame z pôvodného receptu, akurát namiesto klasických zemiakov použijeme bataty.
Hokkaido cviklová polievka
počet porcií: 6
dĺžka prípravy: 40 minút
náročnosť: nízka
ingrediencie:
1 kg hokkaido tekvice
1,5 ks cvikly
1,5 ks rajčín
3 strúčiky cesnaku
maslo
soľ
med
petržlen
bazalka
citrónová šťava
drvená rasca
Postup
Tekvicu, cviklu a rajčiny nakrájame, vložíme do hrnca, pridáme rascu a nalejeme vodu, aby boli suroviny ponorené. Následne varíme asi 30 minút domäkka. Následne pridáme cesnak, maslo, soľ, med, citrónovú šťavu, čerstvé bylinku a všetko rozmixujeme.
Hokkaido cuketová polievka
počet porcií: 6
dĺžka prípravy: 40 minút
náročnosť: nízka
ingrediencie:
1 kg hokkaido tekvice
1 ks malej cukety
1 ks cibule
2 strúčiky cesnaku
soľ
bylinky
Postup
Vychádzame z predošlého receptu (hokkaido cviklovej polievky), no namiesto cvikly použijeme cuketu.
Diétna hokkaido polievka
počet porcií: 6
dĺžka prípravy: 40 minút
náročnosť: nízka
ingrediencie:
1 kg hokkaido tekvice
1 ks cibule
soľ
čierne korenie
olivový olej
10 lístkov čerstvej bazalky
Postup
Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Následne pridáme tekvicu a restujeme asi 5 minút. Následne tekvicu s cibuľou zalejeme vodou, tak, aby voda zakryla tekvicu. Dochutíme soľou a čiernym korením. Následne varíme asi 20 minút. Nakoniec pridáme lístky čerstvej bazalky a všetko dohladka rozmixujeme. Polievku už netreba zahusťovať, má skvelú krémovitú konzistenciu aj bez zahusťovania.
Hokkaido polievka pre deti
počet porcií: 6
dĺžka prípravy: 40 minút
náročnosť: nízka
ingrediencie:
1 kg hokkaido tekvice
2 ks mrkvy
2 ks zemiakov
soľ
rasca
maslo
Postup
Vychádzame z pôvodného receptu, akurát použijeme len spomínané suroviny a na záver polievku rozmixujeme úplne najemno.